Hallo, ik ben Loes

Als kind was ik altijd tussen dieren en bij paarden te vinden. Ik woonde in het buitengebied op de Veluwe en mijn grote droom was om later een eigen paard te hebben en om iets met dieren te gaan doen.

Vanaf het moment dat ik mijn eigen paard had (inmiddels zijn dat er twee) wilde ik ze natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen. Daardoor ging ik mij meer en meer verdiepen in de paarden, in het natuurlijk welzijn van paarden en hoe ik mijn eigen paard(en) het beste kon ondersteunen. Op mijn toenmalige stalling was een masseuse voor paarden aan het werk en zij deed ook Cranio sacraal therapie. Ik zag wat dit deed met de paarden en dit fascineerde mij enorm. Niet lang daarna ben ik de jaaropleiding voor Cranio Sacraal therapie gaan doen en na de eerste les wist ik: ‘Dit is het’, hier gaat mijn hart sneller van kloppen.

Het is geweldig om een bijdrage te leveren aan het welzijn van paarden. Je ziet de paarden al na een paar behandelingen opknappen en in balans komen, dat is zo gaaf!

Ik heb nu al veel mooie resultaten gezien, blije baasje en complimenten van trainers gekregen, dat ik wel ‘overtuigd’ ben dat het echt veel verbetering kan brengen. Toch blijft het ‘magisch’ en sta ik er elke keer weer versteld van hoe paarden het oppakken en hoe sterk het zelfhelend vermogen is.

Hierna zijn er uiteraard nog veel meer cursussen, trainingen, dissecties en bijscholingen achteraan gekomen en ik blijf leren en enthousiast met kennis vergaren. Zie hieronder mijn ervaring.

Het is geweldig om een bijdrage te leveren aan het welzijn van paarden.

Opleidingen nascholing en cursussen

Tweedaagse cursus Natuurlijk bekappen – Paddock Paradise Nederland

2018 – 2019 Jaaropleiding Cranio sacraal therapie voor paarden – Ilze van Merrebach Paardenopleiding Praktijk Natuurlijk.

Mei 2019- Workshop Lymfe drainage

Maart 2019 – Workshop paarden massage – Het soepele paard

April 2019 – Studiedag in de Snijzaal – Faculteit Diergeneeskunde Utrecht – Dr Claudia Wolschrijn, Gisella Bartels.

Mei 2019 – 1 daagse bijscholing Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) – Ilze van Merrebach & Marieke Verseput

Maart 2021: Equine Bodywork 5 daagse cranio sacraal/Jack Meagher sportmassage en bewegingsleer – Alona voor paard en Mens, Margreet Bouwmeester

September 2021: Webinar Horse story – The horse Inside Out, Zefanja Vermeulen

September 2021: Bijscholing met collega’s Equine bodywork – Alona voor paard en mens, Margreet Bouwmeester

December 2021: Basiscursus Aromatherapie – Academie paard en hond.

Februari 2022:  Cursus Meten met de Biotensor – Academie paard en hond.

Oktober 2022: The Horse Inside out – drie volle dagen online dissectie – Equine studies- Zefanja Vermeulen

Vanaf september 2023: jaaropleiding voor Myofacial Equine Therapist – Academie paard en hond –