Ik ben Loes

Als kind was ik altijd tussen dieren en bij paarden te vinden. Ik woonde in het buitengebied op de Veluwe en mijn grote droom was om later een eigen paard te hebben en om iets met dieren te gaan doen. Toch liep mijn levenspad blijkbaar eerst anders.

Tot ik in 2016 toch ineens mijn eigen paard had. Hierdoor ging ik mij weer verdiepen in de paarden, in het natuurlijk welzijn van paarden en hoe ik mijn eigen paard het beste kon ondersteunen. Een masseuse voor paarden die ik tegen kwam deed ook Cranio Sacraal. Ik zag wat dit deed met de paarden en dit fascineerde mij enorm. Niet lang daarna ben ik de jaaropleiding voor Cranio Sacraal therapie gaan doen en na de eerste les wist ik: ‘Dit is het’, hier gaat mijn hart sneller van kloppen.

Het is geweldig om een bijdrage te leveren aan het welzijn van paarden. Je ziet de paarden al na één behandeling opknappen en dat is zo gaaf!

Sommige mensen vinden het wat ‘zweverig’ en dat dacht ik eerst ook, terwijl het eigenlijk allemaal wetenschappelijk te verklaren is. Ik heb nu al zoveel mooie resultaten gezien, blije baasje gehoord en complimenten van trainers gekregen, dat ik wel ‘overtuigd’ ben dat het echt veel verbetering kan brengen. Toch blijft het ‘magisch’ en sta ik er elke keer weer versteld van hoe paarden het oppakken en hoe sterk het zelfhelend vermogen is.

Het is geweldig om een bijdrage te leveren aan het welzijn van paarden.

Opleidingen nascholing en cursussen

Opleidingen nascholing en cursussen

2017 – twee daagse cursus Natuurlijk bekappen – Paddock Paradise Nederland

2018 – 2019 Jaaropleiding Cranio sacraal therapie voor paarden – Ilze van Merrebach Paardenopleiding Praktijk Natuurlijk.

Mei 2019- Workshop Lymfe drainage

Maart 2019 – Workshop paarden massage – Het soepele paard

April 2019 – Studiedag in de Snijzaal – Faculteit Diergeneeskunde Utrecht – Dr Claudia Wolschrijn, Gisella Bartels.

Mei 2019 – 1 daagse bijscholing Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) – Ilze van Merrebach & Marieke Verseput

Maart 2021: Equine Bodywork 5 daagse cranio sacraal/Jack Meagher sportmassage en bewegingsleer – Alona voor paard en Mens, Margreet Bouwmeester

September 2021: Webinar Horse story – The horse Inside Out, Zefanja Vermeulen

September 2021: Bijscholing met collega’s Equine bodywork – Alona voor paard en mens, Margreet Bouwmeester

December 2021: Basiscursus Aromatherapie – Academie paard en hond.

Februari 2022:  Cursus Meten met de Biotensor – Academie paard en hond.

Op het moment bezig met:

  • behandelen van paarden